Home Fleche-texte-grisRepertory Fleche-texte-gris Atelier DE VISSCHER & VINCENTELLI Fleche-texte-gris Helmet - Dojo
Projet

Helmet - Dojo

Architecte

Atelier DE VISSCHER & VINCENTELLI

En association momentanée avec

MNA

Programe
Local sports equipment + Set of four accommodations
About
From the street, the visitor enters the
reception area of ​​the sports facility, located
on the ground floor of the existing building.
Glazed, it makes it possible to guess the depth of
the plot and let the hall be seen
sport. To join it, the visitor
runs through a first landscaped garden. The
topography of the garden provides access
naturally on the upper level of the hall
sport. The visitor enters the space
of conviviality, whose view plunges towards the
Dojo and, in the background, towards the
pleasure garden. Athletes access
directly to the changing rooms by borrowing
the stairs or the elevator. The Dojo is the centerpiece of this
place dedicated to martial arts; it turns out that
so at the end of the wandering from the
pavement. Its volume is ample and airy.
The architecture allows natural light
abundant, by the two facades and the
straight skylights on the roof.
[...]
Typology
Offices (include mixed use)
Status
Built
Year of conception
2015
Year of delivery
2018
Client
Commune de Schaerbeek
Total budget
1.816.411,86€

Chaussée d’Helmet, 343-347
1030 Bruxelles

Plus d'informations
Atelier DE VISSCHER & VINCENTELLI

Repertory

Projets

Newsletter

subscribe

All our newsletters

WBA

Place Sainctelette 2
1080 B - Bruxelles


T +32 2 421 83 72
contact@wbarchitectures.be

back to top
Concept & Design : Salutpublic | Development : Bien à vous